Cum te putem ajuta?

Ghid tranzitie de la CRM Atlastock la postarea din Storia.ro. Pentru mai multe detalii, apasa aici.

Cerere de acces

Ce este o cerere de acces?

Este dreptul fiecarui individ de a primi acces la orice informatie care face referire la el/ea si care este detinuta de OLX. Cu alte cuvinte, este dreptul de a obtine de la entitatea care detine datele confirmarea ca acestea sunt procesate.

 

Cum fac o cerere de acces?

Gasesti aceasta optiune in sectiunea Setari, din contul tau. Tine cont ca optiunea este disponibila dupa ce te loghezi pe site-ul nostru.

Odata ajuns la optiunea CERERE DE ACCES, da clic. Vei primi o confirmare.

Iti vom trimite informatiile in maxim 30 de zile din momentul in care ai facut solicitarea. Acest interval de timp poate fi extins in functie de caz si/sau mai ales pentru cereri complexe. Chiar si asa, te vom informa in cazul in care o sa apara o depasire, in cel mult o luna de la momentul cererii.

Daca din motive intemeiate OLX are nevoie de mai multe informatii de la tine pentru a gasi datele sau pentru a te identifica, o sa iti cerem informatiile necesare. Pentru a continua procesarea cererii, vom astepta toate datele de care avem nevoie.

Daca ai vreo intrebare in timpul acestui flux, te rugam sa ne contactezi.

Trebuie sa explic de ce vreau sa am acces la informatiile pe care le cer?

Nu. Nu este nevoie sa ne dai niciun motiv pentru care vrei sa vezi informatiile.

Ce informatii am dreptul sa primesc?

Ai dreptul sa ceri orice informatie personala a ta, pe care o detinem:
- o copie a informatie in format permanent;
- explicatii la termeni tehnnici sau complecsi;
- o descriere a informatiei, scopul procesarii informatiei si cu cine o impartaseste OLX (in special daca e vorba de alte tari sau organizatii internationale);
- daca e posibil, perioada avuta in vedere pentru stocarea datelor si daca nu e posibil, criteriile care stau la baza stabilirii perioadei
- logica din spatele deciziilor automatizate (daca ai cerut acest lucru in mod special).

In plus, vei fi informat despre:
- existenta dreptului de a cere de la OLX (i) rectificarea sau stergerea datelor tale personale sau (ii) restrictionarea procesarii datelor tale personale sau (iii) de a obiecta la aceste procese.
- dreptul de a depune o plangare la o autoritate de supervizare.

Poate OLX sa nu divulge informatii solicitate?

In unele situatii o persoana poate sa faca cerere in numele altcuiva. Cel mai probabil acest lucru se poate intampla in cazul unui avocat care isi reprezinta clientul sau pur si simplu cand o persoana vrea sa fie reprezentata de altcineva.

In aceste cazuri OLX are nevoie sa stie ca solicitantul are persmisiunea de a actiona in numele altcuiva. Este responsabilitatea solicitantului terta parte sa aduca dovada, care poate fi inclusiv imputernicire.

Ce se intampla daca OLX refuza sa raspunda cererii mele?

Asta nu ar trebui sa se intample. Totusi, daca OLX nu raspunde unei cereri valide, ai dreptul de a face o plangere catre autoritatea relevanta pentru o astfel de situatie. Inainte de asta iti recomandam ca in primul rand sa ne contactezi pe noi ca sa aflam care sunt circumstantele exacte.

Ma costa ceva sa fac aceasta cerere?

Nu. Orice comunicare sau actiune luata ca o consecinta a cererii tale va fi facuta gratuit. Totusi, daca cererile sunt nefondate sau excesive, OLX si rezerva dreptul:
- de a cere o taxa rezonabila in contul costurilor administrative necesare oferirii informatiilor
- de a refuza cererea