Cum te putem ajuta?

Ghid tranzitie de la CRM Atlastock la postarea din Storia.ro. Pentru mai multe detalii, apasa aici.

Stergerea datelor mele

Pot sa cer ca datele mele sa fie sterse?

Da. Ai dreptul sa ceri ca datele tale sa fie sterse daca nu mai este nevoie de ele pentru scopul pentru care au fost stocate sau daca nu mai exista nevoi legale. Asadar, poti cere OLX sa nu iti mai foloseasca informatiile si sa iti stearga datele.

Vei gasi optiunea STERGE-MA in contul tau. Da click. Vei primi o confirmare pe site.
Tine cont ca odata facuta actiunea, nu mai poti recupera nimic.

De asemenea, e bine sa stii ca datele se vor stege intr-un interval de pana la 90 de zile de la momentul la care ai facut cererea. Acest interval de timp poate fi extins in functie de caz si/sau mai ales pentru cereri complexe. Chiar si asa, te vom informa in cazul in care o sa apara o depasire, in maxim o luna de la momentul cererii.

Daca din motive intemeiate OLX are nevoie de mai multe informatii de la tine pentru a gasi datele sau pentru a te identifica, o sa iti cerem datele necesare. Pentru a continua procesarea cererii, vom astepta toate informatiile de care avem nevoie.

Daca ai vreo intrebare in timpul acestui flux, te rugam sa ne contactezi.


Pot sa cer blocarea datelor mele personale?

Da. Ai dreptul de a restrictiona procesarea datelor tale personale. Totusi, din punct de vedere GDPR, exista exceptii.


Pot sa imi cer datele inapoi sau sa cer sa fie transmise altei parti?

Da. Ai dreptul de a-ti transfera datele, ceea ce inseamna ca primesti datele personale de la OLX intr-o forma structurata, intr-un format tehnic uzual. De asemenea, poti cere ca datele tale sa fie transmise catre o alta organizatie daca aceasta operatiune este fezabila din punct de vedere tehnic.

Ce se intampla daca OLX refuza sa raspunda cererii mele?

Asta nu ar trebui sa se intample. Totusi, daca OLX nu raspunde unei cereri valide, ai dreptul de a face o plangere catre autoritatea relevanta pentru o astfel de situatie. Inainte de asta iti recomandam ca in primul rand sa ne contactezi pe noi ca sa aflam care sunt circumstantele exacte.


Ma costa ceva sa fac aceasta cerere?

Nu. Orice comunicare sau actiune luata ca o consecinta a cererii tale va fi facuta gratuit. Totusi, daca cererile sunt nefondate sau excesive, OLX si rezerva dreptul:
- de a cere o taxa rezonabila in contul costurilor administrative de a oferi informatiile
- de a refuza cererea